• Foto's: pasgeboren landschappen, experiment 2, 3 en 4

  Iceberg-blog-238

   

   

  Ik herinner de spelregels : deze landschappen (twee eerste foto's) werden op een tafel in een living gemaakt met de bestaande verlichting en een klein digitaal fotoapparaat.  De foto boven stelt een ijsberg voor, de foto onder de hoge gebergten.  De derde foto is vanuit een vliegtuig genomen, over de gebergten van de Alpen. Vierde foto: experiment met Adobe Photoshop.

   

  land art,living art,alpen,gebergten,ijsberg

   

  Alpen-b515

   

   

   

   

   

   

   

  land art,living art,alpen,gebergten,ijsberg

 • Foto's : pasgeboren landschappen, experiment 1

  meteorite-blog-1

   

   

  Mijn beste vriend en ik experimenteren met het creëren van landschappen met zo weinig mogelijk middelen.  Wij gebruiken daarvoor  een klein numeriek amateurfotoapparaat (Samsung Digimax S600), de tafel en de bestaande belichting van zijn living. De foto's moeten zo weinig mogelijk retouches vertonen.  Dit eerste foto wil een meteoriet in het heelal voorstellen.  Daarvoor hebben we een grote glazen fles gebruikt, daarvoor hebben we een gesatineerd zwart papier gezet, een sinaasappel op de top van het fles geplaatst om het papier vast te houden, op een spiegel een steen gezet en de verlichting van een halogeenlamp aan het plafond als zon laten fungeren.


  Het zwart papier geeft ons na vervorming een eerste planeet, de sinaasappel een tweede, de steen een meteoriet.  Dit installatie nam nog geen vierkante meter in beslag!  Slechts de sterren en een lichte retouche van de planeten waren nodig...

   

  1. spiegel
  2. steen
  3. glazen fles
  4. sinaasappel
  5. halogeenlamp
  6. fotoapparaat

  schema-blog-674

   

   

 • Zelfportretten

   

  zelfportret,foto

   

   

  Zelfportretten


 • Kwestie van vorm en stijl, 7

  Juan-naakt

  Juan, tekenpotloden en aquarel, copyright Eric Itschert.

   

   

  In het begin had een van mijn modellen, Juan, wat moeilijkheden om niet te bewegen tijdens het poseren.  Het gaf mij de opportuniteit om een geaquarelleerde tekening van hem te maken waarbij de gezichtspunten op een en dezelfde tekening heel lichtjes varieerden.

  Ik zie graag de lichte vervormingen en de nauwelijks merkbare onwaarschijnlijkheden bij de volumes en de lichtinvallen.  De linkerarm van Juan is te sterk verlicht maar gedurende het werk had hij zijn arm laten hangen, wat een andere belichting gaf.  Ik hou er van schijnbaar realistische werken te maken, en er onwaarschijnlijkheden in te verwerken.  Mijn wereld ontplooit zich in een parallelle dimensie...  Ik lette erop om deze tekening tot een coherent geheel te maken en te verfijnen.  Alleen op het gezicht van Juan lette ik niet zozeer op.  De jongeman was moe toen ik hem voorstelde gewoon in een zetel te zitten en een meer gelijkend portret te maken.  Bij dit portret kon ik beter de schoonheid van zijn gelaat tonen.  Maar dat is dan klassiek werk.

   

   

  Juan-b002

  Juan, tekenpotloden en aquarel, copyright Eric Itschert.

   

  garcon-nu-juan-233Synthesis

   

  Copyright Eric Itschert